هدف این مطالعه بررسی تأثیر غلظت ژلاتین خوراکی بهعنوان عامل پلیمریزاسیون بر حساسیت پاسخ دز ژل پلیمر MAGIC-fتحت تابش پرتوهای گاما با انرژی 25/1 مگاالکترونولت حاصل از چشمه کبالت - 60 است. برای بررسی میزان پلیمریزاسیون وابسته به دز، پارامترهای فراصوتی سرعت انتشار صوت و ضریب تضعیف امواج ارزیابی شد. برای خوانش میزان پلیمریزاسیون ژل ناشی از تابش، پارامترهای فراصوتی سرعت انتشار صوت و ضریب تضعیف موج صوتی قبل از تابش و بعد از پرتودهی در دز جذبی 36 گری با استفاده از روش عبوری امواج فراصوتی در فرکانس 5/0 مگاهرتز 24 ساعت پس ازتابش و در دمای خوانش 25 درجه سانتیگراد بهدست آمد. برای بررسی اثر غلظت ژلاتین بر پلیمریزاسیون ژل، حساسیت ژل پلیمر MAGIC-fدر غلظتهای مختلف ژلاتین از 4 تا 20 درصد با گامهای 2 درصد بررسی شد. برای تعیین غلظت ژلاتین با حداکثر حساسیت پاسخ دز، از t-test استفاده شد. پاسخ دزیمترهای پلیمر ژل MAGIC-f، با افزایش غلظت ژلاتین تا 14 درصد افزایش یافت و بعد از آن به حالت اشباع رسید. بیشترین اختلاف سرعت و ضریب تضعیف مطلق مربوط به غلظت 14 درصد ژلاتین قبل و بعد از پرتودهی 36 گری به ترتیب ،m.s-1 7/1±9/21 و dB.MHz-1.cm-1 7/4± 6/49 حاصل شد (عدد P کمتر از 05/0). حساسیت دزیمترهای بر پایه متاآکریلیک اسید به غلظت ژلاتین بستگی دارد. در این مطالعه غلظت 14 درصد ژلاتین بیشترین پلیمریزاسیون را نشان داد. به علاوه ژلاتین خوراکی میتواند جایگزین ژلاتینهای تجاری شود. امواج فراصوت این توانایی را دارد که بهعنوان یک روش خوانش برای دزیمترهای پلیمر ژل مطرح شود.